Právní aspekty prodeje zboží na internetu

Ve spolupráci s advokátem, Janem Braunerem jsme si pro vás připravili nový článek a nejen to – obsáhlý e-book ke stažení zdarma!

Prodej zboží na internetu je dnes naprosto standardní služba, kterou každý z nás zná i využívá. Pojďme se ale podívat na to, jak zboží na internetu prodávat z právního hlediska. Respektive na to, co vše je potřeba mít proto, aby byl spokojený zákazník, prodejce ale i takzvaná ČOIka.

Proč je důležité se řídit zákony? Založit si e-shop, stáhnout obchodní podmínky a další dokumenty na netu a hurá můžu prodávat. To je bohužel častá chyba, které se podnikatelé dopouštějí, a dochází tak ke zbytečný kontrolám, nejasnostem, dohadům se zákazníkem nebo i pokutám. Toto pravidlo platí nejen pro e-shopy, ale pro všechny, kteří se se svým businessem pohybují na internetu.

I my jsme tuto skutečnost řešili, a právě pan Brauner nám pomohl sestavit obchodní podmínky, které odpovídají platné legislativě a chrání nás, a hlavně i naše zákazníky, jejich data, údaje a vše potřebné. Protože jsme sami pátrali po tom, co vše je potřeba, a víme, že informací je mnoho, a ne vždy přehledných, rozhodli jsme se vám pomoct a vytvořili jsme právě zmiňované e-book.

E-book obsahuje přehledné a podstatné informace o tom, co byste měli jako prodávající na internetu splňovat, dodržovat, na co máte právo vy a na co váš zákazník.

Je rozdělen do čtyřech částí:

  • Proces uzavírání smluv na internetu;
  • Obchodní podmínky e-shopu;
  • Reklamace a povinnost prodávajícího;
  • Odstoupení.

Pan Brauner vysvětluje jednotlivé kategorie, popisuje nejčastější případy z praxe a vysvětluje potřebné informace, případně odkazuje, kde je najít.

Podívejte se sami, e-book je ke stažení zdarma zde v naší sekci E-learningu 🙂

Mgr. Jan Brauner, LL.M., advokát.

web: www.janbrauner.cz

tel: +420 736 203 175

e-mail: brauner@inpartners.cz